A fél kormány elkapta

Hivatali teendőiket távmunkában intézik.

2022. január 11., 21:59

Szerző:

A bolíviai kormány jelentős része, David Choquehuanca alelnök és hat miniszter is megfertőződött koronavírussal – ismertette kedden a latin-amerikai ország kormánya.

A tájékoztatás szerint a kormánytagok állapota stabil, karanténban vannak, és hivatali teendőiket távmunkában intézik.
Az alelnök, aki korábban már átesett két koronavírus-fertőzésen, hosszas huzavonát követően csak nemrég adatta be magának a védőoltást.

Rogelio Mayta külügyminiszter a pozitív teszteredmény miatt Buenos Airesben kényszerült maradni, ahol a latin-amerikai és karibi országok többségét tömörítő térségi szervezet (CELAC) külügyminiszteri szintű találkozóján vett részt.

A 11 millió lakosú Bolíviában a járvány kitörése óta mintegy 686 ezer fertőzöttet azonosítottak, akik közül csaknem húszezren hunytak el a kórban. Egyes tartományokban az omikron vírusvariáns terjedése miatt kijárási tilalmat rendeltek el.

Bolívia alapításának január 22-i évfordulójára tervezett ünnepségeket lemondták, illetve a rendezvényeket csak korlátozott keretek között fogják megtartani. Az oltási igazolások bevezetését mindazonáltal a lakosság egy része ellenzi. Az utóbbi időben tüntetések is voltak ellene.

(Kiemelt képünk illusztráció. Aizar Raldes / AFP)