Határozottan tiltakozott szerdán a dél-koreai védelmi minisztérium, miután előző nap kínai és orosz katonai repülőgépek hatoltak be az ázsiai ország légvédelmi azonosító zónájába (ADIZ) előzetes bejelentés nélkül.

07:50

Mozgósítási gyakorlatot rendez a román védelmi minisztérium (MAPN) jövő héten az ország magyar többségű térségében, Hargita és Kovászna megyében, hogy „felmérje a lakosság, a terület és a gazdaság védelmi készültségét”.

07:33

Közepes, 5,3-as erősségű földrengés volt kedden este Románia nyugati részén, a magyar határ melletti Arad megyében – közölte a román Országos Földtani Intézet (INFP).

2023. június 6., 14:50

Elérte az ár Nova Kahovka és Herszon települést, miután az orosz hatóságok által kinevezett polgármester szerint az ukrán hadsereg csapásai lerombolták a kahovkai vízi erőművet. Ugyanakkor Ukrajna terroristaállamnak nevezte Oroszországot az ENSZ hágai székhelyű Nemzetközi Bírósága (ICJ) meghallgatásán a Nova Kahovka-i víztározó gátja elleni robbantásos támadás miatt.

2023. június 6., 11:33

Az áradással számos település víz alá kerülhet, köztük maga Herszon, amit az ukránok 2022 végén foglaltak vissza az oroszoktól. A történtek veszélyeztetik a zaporizzsjai atomerőmű működését is, ráadásul innen használtak vizet Ukrajna déli termőföldjeinek öntözéséhez is.