60 évesen megszülte a saját unokáját egy magyar nő

Magyarországon nem szülhetett a 60 éves nő, mert öregnek találták a szüléshez, de Londonban születhetett a lánya helyett. 

2023. november 21., 13:34

Szerző:

A Blikk azt írja, hogy Epres Ilona 60 évesen azért vállalta a szülést, mert lánya számtalanszor elvetélt, és hiába próbálkozott hét alkalommal is lombikprogrammal, nem járt sikerrel. Az asszony hosszas egészségügyi vizsgálatok után vállalta lánya petesejtjének és a veje hímivarsejtjének beültetését, amire Londonban került sor. Mint mondta, Magyarországon túlkorosnak találták, de Angliában ennek nem volt akadálya. 

Az asszony elmondta, hogy szerencsére a terhessége alatt semmi problémája nem volt, és a szülés is annyira simán folyt le, hogy az angol orvos úgy gratulált neki: Ilyenre még a kórházukban nem volt példa, és visszavárják egy újabb szülésre. Ilona egy 3,5 kilós, egészséges kifiúnak adott életet. Beszélt arról is, hogy nem sokáig lesz hivatalosan a fia a kis Danika, mert most készül a lemondási nyilatkozata, a lánya részéről pedig az örökbefogadási. „Egyébként nem béranyaként, hanem dajka anyaként szerepel Ilona a nyilvántartás szerint, és ez óriási különbség” – mondta.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)