57 millió forintot érő aranyrögöt talált egy férfi Ausztráliában

Egy ausztrál férfi nagyjából 57 millió forint értékű aranyrögöt talált Victoria államban.

2023. március 28., 13:50

Szerző:

Egy ausztrál férfi egy fémdetektorral felszerelkezve megütötte a főnyereményt: egy 4,6 kg-os, 240 000 ausztrál dollár (kb. 57 millió forint) értékű aranyrögöt talált – írta a BBC.

A magát megnevezni nem kívánó férfi Victoria állam aranylelőhelyén – amelyek az 1800-as években az ausztrál aranyláz központjai voltak – talált meg az aranyrögöt.

Darren Kamp, aki felbecsülte és megvásárolta a példányt, azt mondta, hogy ez a legnagyobb, amit 43 éves pályafutása során látott.

 

Az összességében a 4,6 kg-os kőzet 83 uncia – vagyis körülbelül 2,6 kg – aranyat tartalmazott.

Bár az ehhez hasonló felfedezések ritkák, a becslések szerint Ausztrália rendelkezik a világ legnagyobb aranytartalékával, és a világ legnagyobb aranyrögeit is Ausztráliában találták.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: ANTOINE LORGNIER / ONLY WORLD / Only France via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.