További 100 millió eurót ad az unió Afganisztánnak

El akarják kerülni az éhínséget és a katasztrófát.

2021. szeptember 15., 10:56

Szerző:

Az Európai Unió további 100 millió eurót biztosít a humanitárius segítségnyújtásra az Afganisztánban élők számára - közölte az Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Strasbourgban, az unió helyzetét értékelő éves beszédében szerdán.

„Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy elkerüljük a súlyos éhínség és a humanitárius katasztrófa veszélyét. Az afgán nép mellett állunk. A nők és gyerekek, az ügyészek, az újságírók és az emberi jogok védői mellett” – fogalmazott Ursula von der Leyen az Európai Parlament plenáris ülésén. Az elnök hangsúlyozta, hogy az EU nem hagyja magára azokat női bírákat, akik most az általuk börtönbe juttatott férfiak elől bujkálnak. Azokat sem, akik azért vannak veszélyben, mert hozzájárultak a jog és a jogállamiság érvényesüléséhez Afganisztánban – tette hozzá Ursula von der Leyen.

(Kiemelt képünk illusztráció: Ursula von der Leyen, az Európai Bizottsás elnöke sajtótájékoztatót tart Brüsszelben, 2021. július 27-én. Fotó: Dursun Aydemir / Anadolu/AFP)