Elegük lett a FIFA-ból és a rendezőkből: szivárványos karszalaggal tiltakoznak a válogatottak

A dán, a holland, a német, az angol és a walesi szövetség már jelezték, ha a FIFA megbünteti őket a szivárványos karszalagért, akkor várják a csekket és majd fizetnek.

2022. november 19., 15:33

Szerző:

A 2022-es világbajnokság katari rendezői már korábban jelezték, hogy nem tűrik meg a szurkolóknál a lelátón az LMBTQI-közösség mellett kiállást jelző szivárványos jelképeket, ebben pedig a FIFA is támogatja a rendezőket – írja a Telex.hu.

Bár a FIFA előre kiadta a vonatkozó direktívát a viselhető karszalagok és üzenetek terén, ám a gyermekétkeztetés, a bolygó megmentése, a mozgás propagálása, oktatás fontossága, illetve a futball szerepe a világban viszont egyértelmű terelés attól, amit több válogatott is szeretne – írja a lap.

A korábbi jelzések után a FIFA szombati közleményét követően több válogatott újra megerősítette, hogy a nemzetközi szövetség által felajánlott lehetőségek helyett inkább a szivárványos „One Love” feliratú karszalagot viselik majd.

Így tett többek között a dán, a holland, a német, az angol és a walesi szövetség is, egyúttal mindegyik jelezte, hogy amennyiben a FIFA megbünteti őket ezért, természetesen várják a csekket és majd fizetnek.

(Kiemelt kép: Szivárványszínű szögletkzászló a Borussia Monchengladbach – Borussia Dortmund mérkőzésen, 2022. november 11-én. Fotó: Anke Waelischmiller / Sven Simon / SVEN SIMON / dpa)

 

Egyértelműen a válogatottól történő visszavonulására utalt Karim Benzema, a franciák aranylabdás csatára, aki sérülés miatt nem szerepelt a vasárnap, honfitársai ezüstérmével zárult katari labdarúgó-világbajnokságon.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Tamím bin Hamád Ál Száni, Katar emírje a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét követő díjátadón egy arany szegélyű, átlátszó fekete palástba bújtatta Lionel Messit, aki a győztes argentinok csapatkapitányaként éppen átvenni készült a trófeát.