Szenegál könnyedén legyőzte Katart

A házigazda Katar 3-1-re kikapott Szenegáltól a labdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában, pénteken Dohában.

2022. november 25., 16:06

Szerző:

Az első félidőben mindkét gárda sok technikai hibával futballozott, a kapu előtt rendre rossz megoldásokat választottak a támadók. Végül a játékrész hajrájában az egyik katari védő is nagyot rontott, amivel előnybe került az Afrika Kupa címvédője.

Nem sokkal a fordulást követően egy szöglet utáni fejesgóllal növelte előnyét Szenegál, ezt követően pedig inkább az eredmény tartására összpontosított. A katariak fölénybe kerültek és helyzeteket alakítottak ki, a 78. percben pedig a csereként pályára lépett Muntari fejesével megszerezték történetük első vb-gólját.

A szenegáliak néhány perc múlva egy kis szerencsével visszaállították a kétgólos különbséget, ezzel eldöntötték az összecsapást.

I. félidő:

41. perc: egy középre lőtt labdát Huhi képtelen volt kivágni, szerencsétlen mozdulattal éppen Dia elé tálált, aki tíz méterről a jobb sarokba lőtt (0-1).

II. félidő:

48. perc: egy jobb oldali szögletre Diedhiou robbant be a rövid oldalnál és a keresztléc alá csúsztatott (0-2).
78. perc: Mohammad tökéletes jobb oldali beadására Muntari jó ütemben érkezett, és az ötösről a hálóba fejelt (1-2).
84. perc: a jobbról érkező beadást Dieng az ötösről lőtt kapura, a labda egy katari védőn irányt változtatva pattant a hálóba (1-3).

 

(Kiemelt kép: A szenegáli kapus Edouard Mendy (j) tartja a labdát, miután a katari csatár, Mohammed Muntari gólt szerzett a Katar és Szenegál közötti A csoportos labdarúgó-mérkőzésen a dohai Al-Thumama Stadionban 2022. november 25-én. Fotó: MANAN VATSYAYANA / AFP)

Egyértelműen a válogatottól történő visszavonulására utalt Karim Benzema, a franciák aranylabdás csatára, aki sérülés miatt nem szerepelt a vasárnap, honfitársai ezüstérmével zárult katari labdarúgó-világbajnokságon.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Tamím bin Hamád Ál Száni, Katar emírje a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét követő díjátadón egy arany szegélyű, átlátszó fekete palástba bújtatta Lionel Messit, aki a győztes argentinok csapatkapitányaként éppen átvenni készült a trófeát.