Nehezen, de Belgium legyőzte Kanadát

A belga válogatott Michy Batshuayi találatával 1-0-ra nyert a kanadai csapat ellen a katari labdarúgó-világbajnokság F csoportjának szerdai nyitófordulójában.

2022. november 23., 22:01

Szerző:

Kanada gyorsan megszerezhette volna története első világbajnoki találatát, de Davies büntetőjét Courtois hárította. A kanadaiak lendületesen és ötletesen futballoztak, ám a támadások befejezésében rendre pontatlanok voltak. A félidő végén Belgium szinte a semmiből kerültek előnybe.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a kanadaiak többet próbálkoztak, a belgák inkább a kontrákra rendezkedtek be, azonban nem voltak veszélyesek.

A belgák a hajrában magabiztosan őrizték vezetésüket, és a kanadaiaknak nem volt már lehetőségük az egyenlítésre. 

F csoport, 1. forduló:

  • Marokkó-Horvátország 0-0
  • Belgium-Kanada 1-0 (1-0)

Az F csoport állása:

  1. Belgium           1  1  -  -  1-0  3 pont
  2. Horvátország   1  -  1  -  0-0  1
  3. Marokkó           1  -  1  -  0-0  1
  4. Kanada           1  -  -  1  0-1  0

(Kiemelt kép: A belga védő, Thomas Meunier és a kanadai csatár, Junior Hoilett összecsapnak egymással a 2022-es katari világbajnokság F csoportjában játszott Belgium-Kanada labdarúgó-mérkőzésen az Ahmad Bin Ali Stadionban, Al-Rayyanban, Dohától nyugatra, 2022. november 23-án. Fotó: Patrick T. FALLON / AFP)

Egyértelműen a válogatottól történő visszavonulására utalt Karim Benzema, a franciák aranylabdás csatára, aki sérülés miatt nem szerepelt a vasárnap, honfitársai ezüstérmével zárult katari labdarúgó-világbajnokságon.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Tamím bin Hamád Ál Száni, Katar emírje a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi döntőjét követő díjátadón egy arany szegélyű, átlátszó fekete palástba bújtatta Lionel Messit, aki a győztes argentinok csapatkapitányaként éppen átvenni készült a trófeát.