Ígérik, egy időre leáll a zuglói belterületen működő betongyár

Tóth Csaba videójához kommentelte oda a tulajdonos. Így egy darabig leáll a városrész közepén működő üzem. 

2020. szeptember 26., 15:21

Szerző:

Zuglóban magánterületen elkezdett működni egy betongyár nem messze az MTK sporttelepétől, oktatási intézményektől. A gyár működése több pártnál is kiverte a biztosítékot, az MKKP videókat is készített arról, hogy viszi a betont a telepről egy építkezéshez. A gyár elvileg a zuglói városközponthoz termelne betont, de a teherautó nem oda vitte szállítmányát.

Kiderült, az önkormányzat nem tehet semmit, hogy leállítsa a magánterületen álló gyárat. Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő Facebook-videóban érte az üzemet, hagyja abba a működést, és a Zugló.hu azt írja, a gyár tulajdonosa megígérte a videóhoz írt kommentben, hogy amíg a zuglói városközpont építése el nem kezdődik, nem termel betont a gyár. 

 

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.