06:50 - 09:00

JÖN: KeljfelJancsi

Fiala János műsora

Zsiráfhoz hasonlította Karácsonyt a Pénzügyminisztérium államtitkára

Fideszes politikusok támadják Karácsony Gergelyt, amiért a főpolgármestert Orbán Viktor alkatával viccelődött. Utóbb bocsánatot kért miatta, de a kedélyek nem nyugszanak a jobboldalon.

2021. május 9., 19:11

Szerző:

Egy zsiráfnál is magasabb Karácsony Gergely – legalábbis Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint. A Magyar Heng vette észre, hogy Tállai ezt egy grafikonnal is alátámasztotta Facebook-bejegyzésében. A fideszes politikus arra reagált, amire az elmúlt napokban a jobboldalon sokan: a főpolgármester a The Economistnak nyilatkozva Orbán Viktor miniszterelnök alkatával viccelt.

Az angol nyelvű üzleti hetilapban megjelent portrécikkben Karácsony azokat a tulajdonságokat sorolta fel, amelyekben különbözik Orbán Viktor miniszterelnöktől, és itt jegyezte meg: „Orbán alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok”. Karácsony a közösségi oldalán később egyébként azt írta, megbánta, hogy a miniszterelnök testalkatára tett megjegyzést.

Azonban a jobboldalon azóta sem nyugszanak a kedélyek: Tállai előtt már reagált Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója, aki szerint Karácsony "lesajnált mindenkit, aki merészelt nem 190 cm magasra nőni", ez pedig "igazi balos tempó, szinte már gyurcsányi". Fürjes Balázs Budapest-ügyi államtátkár pedig azzal vágott vissza a főpolgármesternek, hogy Orbán tud angolul, Karácsony meg nem.

(Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd)