Két gyulai prostituált szexvideóval zsarolt egy férfit, akinek ez amiatt volt kellemetlen, mert közben élettársa volt

2019. szeptember 19., 09:40

Szerző:

A vádlottak közül egy 27 éves és egy 29 éves nagykamarási nő prostiként dolgoztak, a neten hirdették magukat. Idén júniusban egy férfival beszéltek meg találkozót egy gyulai ingatlanban, de mielőtt a kliens megérkezett volna, beállítottak egy mobilt a szobába, hogy aztán felvegyék az aktust, és azzal fenyegessék a férfit, akiről úgy tudták, hogy sok pénze van.

A történtek után három nappal felhívták a férfit azzal, hogy a lakás főbérlője készített róla felvételeket. Aztán már azzal fenyegették meg, hogy a felvételt megmutatják az élettársának és a netre is feltöltik, ha nem fizet ötmillió forintot. Kiderítették az élettárs nevét is, majd azzal fenyegették a férfit, hogy feljelentik a rendőrségen, mert egyikük még nem töltötte be a 18. életévét.

A férfi azt mondta, hogy neki nincsen ötmilliója, ezért végül félmillió forint átadásában egyeztek meg, de a sértett ekkor már értesítette a rendőrséget, akik megjelentek a pénz átadásakor.

A Békéscsabai Járási Ügyészség társtettesként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete és különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben, és részben végrehajtandó, részben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróság előtt folytatódik.

(ügyészség)

Tegnap 12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.