Zavart okozott a kormánypárti médiában Orbán Viktor bejelentése

Bírálták Emanuel Macron intézkedését, két nap múlva a magyar miniszterelnök is ugyanazt jelentette be.

2021. július 18., 08:24

Szerző:

Meglepte a kormánypárti médiát is Orbán Viktor bejelentése a harmadik oltásról és az egészségügyi dolgozók kötelező oltásáról. A miniszterelnök – Emmanuel Maron francia elnök hasonló bejelentése után – pénteken kihirdette, hogy kötelező lesz az oltás az egészségügyben dolgozóknak. Viszont a kormánypárti média pont ezt az intézkedést bírálta napokkal korábban. 

„Íme Macron demokráciája: aki nem oltatja be magát, azt kirúgják” – kritizálták a francia elnök döntését a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványhoz (KESMA) tartozó megyei napilapok. A francia elnök Orbán Viktor előtt két nappal jelentette be ugyanazt a döntést, vagyis, hogy nem dolgozhat az egészségügyben az, aki nem oltatja be magát a koronavírus ellen.

A megyei lapok támadták Emanuel Macront az intézkedése miatt. Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli interjújában ugyanezt a döntést jelentette be: aki nem tesz eleget a kérésnek, nem dolgozhat a betegek között. A miniszterelnök bejelentéséről azóta már kifejezetten pozitívan írnak ugyanezek az újságok – vette észre a furcsa fordulatot a Média1.

 (Kiemelt kép: Orbán Viktor a közrádióban. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala)