Oda az április, maradt a szeszély

Hétfőn a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 fok körül alakul.

2022. május 2., 06:36

Szerző:

Hétfőn a fátyol- és gomolyfelhős idő mellett elszórtan, főként az ország északi felén alakulhatnak ki záporok, helyenként zivatarok, írja az időkép. A szél a Dunántúlon és az ország déli részén, valamint a zivatarok környezetében fokozódhat viharossá. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 fok körül alakul. 

Kedden ismét felhők zavarják a napos időt. Az ország déli részén csak néhol, máshol több helyen előfordulhat zápor, zivatar. Erős szél csak a zivatarok környékén alakulhat ki. A legmagasabb hőmérséklet 25 fok körül alakul, a zivatarok környezetében ennél hidegebb is lehet. 

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor)

Nemzetközi partnerei kemény bírálatot fogalmaztak meg a magyar miniszterelnökkel szemben, mivel nyugati szövetségesei szerint Orbán Viktor magyar kormányfő a „békemisszióját”  összemosta az épp betöltött soros elnökséggel. Ennek egyik bizonyítékául azt hozták fel, hogy Orbán a közösségi médiában az elnökségi logót is használta a „békemissziós" fotókon. Ennek azonban vége, az EU soros elnökségi logója már nem szerepel Donald Trump korábbi amerikai elnökkel folytatott találkozóról pénteken megosztott fényképeken.

Korábban bejelentették, hogy eltűnt, majd egész éjszaka keresték azt a férfit, akinek a holttestét végül hajnalban sikerült kiemelniük a kutatócsapatoknak a Balaton vizéből.