Zacher Gábor Csollány Szilveszter túlélési esélyeiről beszélt

Az olimpikon ötven napja van intenzíven.

2022. január 21., 10:48

Szerző:

Mint arról beszámoltunk, Csollány Szilveszter november elején kapta el a koronavírust. Az oltásellenes volt olimpikon állapota két héttel később fordult igazán súlyosra, ekkor szállították kórházba, az azóta eltelt ötven napban intenzív osztályon fekszik Csollány Szilveszter olimpiai bajnok. A sportolóról azóta kiderült, egy Janssen oltást felvett a koronavírus ellen.

Az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kezelt Csollány állapotáról viszonylag keveset lehet tudni, de Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa szerint van reménye arra, hogy túléli a súlyos betegséget. 

„Csollány Szilveszter ugyan már hosszú ideje harcol, de annak örülni lehet, hogy a szervezete még nem adta fel. Tudunk olyanokról, akik három hónap mélyaltatás után is felépültek, ezért bízhatunk abban, hogy Csollány Szilveszter is megnyeri ezt a csatát” – mondta a Borsnak.

(Kiemelt kép: Csollány Szilveszter a gyűrűkön a XI. francia nemzetközi tornászbajnokság selejtező versenyén, 2002. október 19-én. Fotó: DAMIEN MEYER / AFP)

09:38

Hiba, hogy az Európai Bizottság azt erőlteti, hogy a miniszterelnökök tűzzék napirendre Ukrajna EU-csatlakozását, mert az nincs előkészítve. Az azonnali csatlakozás helyett először öt-tízéves időtávra stratégiai partnerségi megállapodást kellene kötni Ukrajnával – jelentette ki a miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.