Lélegeztetőgépen a magyar olimpiai bajnok tornász

Koronavírusos lett.

2021. december 6., 20:08

Szerző:

Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász megfertőződött koronavírussal, állapota súlyos, ezért lélegeztetőgépre tették – írja a Magyar Nemzet.

A lap november 23-án kért interjút a korábbi sportolótól, de az türelmet kért, mert gyengélkedett. Múlt hét hétfőn azt írta lapnak, hogy kórházba került, így továbbra sem tud interjút adni, most hétfőn is keresték, de ezúttal már nem válaszolt a megkeresésre.

A Magyar Nemzet úgy értesült, eleinte Sopronban kezelték az 51 éves Csollányt, majd Budapestre szállították.

A lap megkereste a Magyar Torna Szövetséget, akik sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a hírt.

(Kiemelt kép: Csollány Szilveszter a gyűrűkön a XI. francia nemzetközi tornászbajnokság selejtező versenyén, 2002. október 19-én. Fotó: Damien Meyer / AFP)

 

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint könnyen súlyos következményekkel járhat, ha a szurkolók a válogatott mérkőzésein bármilyen formában megjelenítik Nagy-Magyarországot, de a háttérben továbbra is azon dolgozik, hogy a jelkép kerüljön le a tiltólistáról.

A hazai bajnoki és kupamérkőzéseken nem tiltja, ám nem is javasolja a Nagy-Magyarországot ábrázoló jelképeket a Magyar Labdarúgó-szövetség, mivel a jelképet az UEFA bünetőkatalógusa tartalmazza. A sálakat nem ellenőrzik. mivel a nemzetközi szabályok alapján a nézők ruházatának – ebből a szempontból történő – vizsgálata nem feladatuk. 

A wimbledoni címvédő kazah Jelena Ribakina és a fehérorosz Arina Szabalenka vívják a női egyes fináléját az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon.