A Wizz Air egyik alfahím utasa szó szerint körbevizelte a területét a repülőgépen

„A Wizz Air utasa a hátsó folyosó és a mosdók elé vizelt, illetve az egyik wc-t is körbejelölte.”

2023. szeptember 20., 19:38

Szerző:

‚A tegnap éjszakai Máltáról Budapestre tartó Wizz Air járat először teljesen szokásosan indult. Másfél órás késés, kedves személyzet és jó kedv. Mindenki sikeresen elfoglalta az ülőhelyét felszállás előtt, amikor is az egyik erősen alkoholos állapotban lévő utastárs felpattant a helyéről, hogy ő ugyan pisilni fog. Ezzel a lendülettel rohant is a gép végébe. Igen ám, de mivel már felszállás előtt voltak a futópályán, a személyzet megpróbálta visszatessékelni az utast a helyére” – tudosított az esetről az utazomajom.hu.

A beszámoló szerint a férfi nem tágított, „mindjárt behugyozok” felkiáltással adta a személyzet és az utastársai tudtára, hogy a szükségletei kielégítésével egy percet sem várhat. „Uram üljön le, üljön le uram, kérem üljön le” hangzott a recsegő hangszórókból. A Wizz Air utasa a hátsó folyosó és a mosdók elé vizelt, illetve az egyik wc-t is körbejelölte pisijével.

A 24.hu megkérdezte a Wizz Airt  az esetről. Azt írták, hogy a társaság

szeptember 19-i, Máltáról Budapestre tartó járatán egy utas felszállás közben, a saját biztonságát is veszélyeztetve használni akarta mosdóhelyiséget, eközben pedig inzultálta és sértegette a WIZZ kollégáit és megrongálta a repülőgép berendezésének egy részét. A személyzet a Wizz Air biztonsági protokolljának megfelelően járt el az utassal szemben, majd a budapesti landolást követően a repülést megzavaró utast rendőri kíséret várta. A repülőgép berendezésének megrongálása miatt a Wizz Air ezen túl saját hatáskörében szabálysértési eljárást kezdeményez az érintett utassal szemben.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP)