Áprilistól jön a 200 forintos wc-jegy a Westendben

Április elsejétől a Westend vécéiben wc-jegyet kell váltani. 

2024. március 12., 11:02

Szerző:

Április elsejétől kell fizetni a mosdóhasználatért a Westendben, 200 forint lesz a wc-jegy  – közölte a bevásárlóközpont üzemeltetője. Az idén huszonöt éves pláza emeletén és metrószintjén fizetőkapukat szereltek fel és automatákat telepítettek, amik egyértelműen arra utalnak, hogy azok hamarosan fizetőssé válnak – írja a 444.

A 200 forintos wc-jegyet készpénzzel és bankkártyával is lehet majd fizetni  

A bevásárlóközpontot üzemeltető cég azt írta, hogy a látogatók „komfortérzetének növelése érdekében” döntöttek a közösségi mosdók használati feltételeinek megváltoztatásáról. „A mosdók funkcionális megújításának és a fizetős rendszer bevezetésének célja a magasabb szolgáltatási színvonal biztosítása és fenntartása”, így a nyitvatartási időben ezentúl „dedikált személyzet és ezáltal magasabb minőségű szolgáltatás lesz elérhető”.

A vécéhasználat 200 forintos díját készpénzzel vagy bankkártyával a fizetőautomatáknál lehet kifizetni, „majd az itt kapott jegyet a forgókapunál beolvasva tudják használni a szolgáltatást” a pláza látogatói.  A változás az összes olyan mosdót érinti, amely a Westend üzemeltetése alá tartozik, vagyis a mozi belső területén lévő és az egyes üzlethelyiségekhez tartozó mellékhelyiségeket nem – írja a Telex.

Nem a Westend lesz az első olyan pláza, amelyben fizetni kell a mosdóhasználatért. A Corvinban már évek óta fizetős a vécé, de van olyan pláza is, ahol, már szintén évekkel ezelőtt, becsületkasszát vezettek be.

A Déli Pályaudvarnál is fizetős a wc

Amint arról a 168.hu korábban beszámolt, jelentős beruházást hajtott végre a MÁV a Déli pályaudvaron. 279 milliós költségvetésből új wc-t hoztak létre az utasok számára. Az utasmosdó február 7-én reggel nyitott meg, és mostantól a váróterem nyitvatartási ideje alatt, azaz hétfőtől-péntekig 0:00–0:55 és 2:40–24:00 óra között, hétvégén pedig éjjel-nappal az utasok rendelkezésére áll. A mosdóhasználat 300 forintba kerül, és készpénz mellett márciustól már a bankkártyás fizetési lehetőség is biztosított lesz.

Az utasváró felől leválasztott folyosón keresztül lehet megközelíteni az új, tágas, összesen 85 négyzetméter alapterületű mosdóhelyiséget. Az automatán nyíló üvegajtó melletti előterében 24 rekeszes csomagtároló-szekrényt építettek be, továbbá innen nyílik a családi és akadálymentes mosdó is. Ebben a lehajtható pelenkázó mellett egy gyerekülőke és egy kisebb méretű, alacsonyabbra felszerelt wc is szolgálja a kisgyermekkel utazók komforját. Az előtérből két oldalon forgóvillás beléptetőkapun keresztül érhető el a hatfülkés női és a háromfülkés és három piszoárral felszerelt férfi illemhely.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Órákon belül tetőzhet Budapestnél a Duna, amelynek vízszintje most 830 centiméter a fővárosnál - mondta az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője az M1 aktuális csatorna szombat reggeli műsorában.