Vonat elé hajtott az személyautó, ketten meghaltak

Vonattal ütközött egy személyautó Vásárosdombó állomás közelében vasárnap reggel, a balesetben ketten meghaltak – közölte a Mávinform és a rendőrség. 

2022. szeptember 18., 11:06

Szerző:

A baleset Vásárosdombón, a József Attila utcai vasúti átjáróban történt, az autóban egy férfi és egy nő életét vesztette. A Mávinform a vasúttársaság honlapján azt írta: a baleset miatt nem közlekednek a szerelvények Vásárosdombó és Sásd között, az utasokat pótlóbuszok viszik. 

Tájékoztatásuk szerint a balesetkor a fénysorompó jól működött. A Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon késésekre kell számítani – közölték.

(Kiemelt képünk illusztráció. A vasúti jármű közlekedését és áthaladását felváltva villogó piros fénnyel jelző fénysorompónál várakozó járművek a Mogyoródi út - Szuglói körvasút sor vasúti átjárójában. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.