Vlagyimir Putyin idén is meglátogatja legjobb magyar barátját

2019. január 17., 13:46

Szerző:

Idén megint Magyarországra jön Vlagyimir Putyin – értesült a Népszava.

Egyelőre azonban sem a látogatás időpontja, sem a napirendje nem biztos még. A lap egyik forrása szerint az orosz elnök akár már februárban is sort keríythet a vizitre, de mindenképpen még az év első felében jön. Más forrásból viszont úgy értesültek, hogy egy szeptemberi időpont sincs kizárva.

Ugyanez a helyzet a látogatás napirendjével: jelenleg egyszerűen nincs olyan fajsúlyos ügy, se kulturális, se politikai jellegű, amely egy csúcstalálkozót indokolna. Úgy tudni, emiatt

a magyar fél kissé gondban is van.

Hacsak nem a paksi bővítés legújabb fejleményéről van szó. Aszódi Attila bővítésért felelős államtitkár keddi menesztése is összefüggésben állhat egy Putyin-vizittel, így a beruházás késlekedése miatt elégedetlenkedő oroszoknak Orbán Viktor fel tudná mutatni a kirúgott államtitkárt, mint felelőst – jegyzi meg a lap.

Putyin és Orbán utoljára szeptemberben találkozott Moszkvában, az orosz elnöke legutóbb 2017 augusztusában járt Budapesten.

12:53

A legmagasabb jövedelmű járásokban is hozzá lehet jutni a legmagasabb támogatáshoz, ha az igénylő keresete alacsony. Akár a 3,8 millió forintot is elérheti a támogatás összege, ha a felújítással sikerül 40 százalék fölé tornászni az energiamegtakarítást.