Vizet adtak el gázolajként a csalók

Csalás miatt indult eljárás három biharkeresztesi és egy sarkadi férfi ellen, mert olaj helyett vizet értékesítettek.

2021. január 27., 12:44

Szerző:

Egy veszprémi lakos tett feljelentést a rendőrségen 2020. május 26-án arról, hogy néhány nappal korábban megismerkedett egy férfival, aki gázolajat kínált a részére kétszáz forintos literáron - számolt be a police.hu. Az alacsony árat az eladó azzal magyarázta, hogy egy veszprémi építkezésen dolgozott, és a munkálatok végeztével ezer liter gázolaja megmaradt. A kedvezőnek tűnő vételi lehetőségre a sértett lecsapott, majd 43 műanyag kannába töltve a teljes készletet megvásárolta az ajánlattevőtől.

A kannák egy részét felnyitva szúrópróbaszerűen győződött meg arról, hogy azok valóban gázolajat tartalmaznak-e. Napokkal később azonban egyik munkagépének motorja meghibásodott. A vállalkozó csak ekkor szembesült azzal, hogy a kannák döntően vizet tartalmaznak, azok tetejére öntött egy kevés gázolajat az eladó megtévesztésül. A sértettnek ebből közel kétszázezer forint kára keletkezett. Telefonos reklamációjára a csaló csak egy gúnyos megjegyzéssel válaszolt, majd bontotta a vonalat.

A veszprémi nyomozók felderítő munkájuk során  megállapították, hogy egy 52, egy 29 és egy 20 éves biharkeresztesi, továbbá egy 43 éves sarkadi férfi gyanúsítható a bűncselekmény elkövetésével. A négy csalót előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták őket többrendbeli csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás során az is kiderült, a négy férfi Nyíregyházán és Tószegen is követett el hasonló bűncselekményt, melyek során két sértettől hasonló nagyságrendben csaltak ki pénzt.