Vitézy Dávid megfejtette, miért zárt be a Hauer cukrászda

Hiába készültek tervek a Rákóczi út revitalizálására, az elmúlt tíz évben nem történt semmi – magyarázta a korábbi államtitkár miért élettelen Budapest egyik legfontosabb sugárútja. 

2023. április 26., 15:26

Szerző:

Már 2013-ban tervek készültek a Rákóczi út revitalizására, ám azóta sem történt semmi – emlékeztetett közösségi oldalán Vitézy Dávid, korábbi közelekdési államtitkár. 

„A Rákóczi úti tengely az 1970-es évektől, a villamos és a zebrák megszüntetésével, a gyalogosokat árkádok alá és aluljárókba kényszerítő várospolitika révén vált teljesen alárendeltté az autóforgalomnak, hogy elférjen a 2x3 sáv, lehetőleg minél akadálytalanabbul, szintbeli gyalogos átkelések nélkül – magyarázta a Vitézy. 

„Most pedig mindenki meg van lepve, hogy sorban zárnak be a boltok, az ikonikus cukrászdából konditerem lesz, a Rákóczi út és a Kossuth Lajos utca lerobbantsága pedig évről évre új mélypontra jut”

– vonta le a következtetést Vitézy, aki követendő példát is állít posztjában: „ A Budapest Szíve programban az aluljáró megszüntetésével es a belvárosi utcák átmenőforgalomtól való mentesítésével 2011-14 között a Ferenciek tere környékén sikerült jelentősen javítanunk a helyzeten, mostanában a Blaha megújítása javított lokálisan a képen, de az egész tengely közterületeinek állapota összességében még így is lesújtó. Amíg itt ennyi közúti sáv van, nincs megoldás a lecsúszás megállítására, a zöldítésre, a tágas járdák kialakítására – erről is szólt a tíz évvel ezelőtti BKK-s tervünk, tanulva az akkoriban ugyanilyen logikán frissen átalakított Károly körút példájából.”

(Kiemelt képünk: A Hauer cukrászda helyén nyíló edzőterem hirdetése a Rákóczi útron. Forrás: KArácsony Gergely Facebook)