Visszautasították Márki-Zayék pénzét a kölcseys tanárok

Fejenként egymillió forintot ajánlott fel a Mindenki Magyarországa Mozgalom a kirúgott tanároknak, akik azt köszönik, de nem fogadják el, egyben arra kérik a felajánlót, hogy a Kölcsey Gimnáziumot illetve a sztárjkalapot támogassák vele. 

2022. október 17., 14:22

Szerző:

A budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium rendkívüli felmondással elbocsájtott tanárai közös közleményben tudatták, hogy az elmúlt napokban a szolidaritás megannyi fantasztikus megnyilvánulását tapasztalták meg – írja a 24.hu. A Márki-Zay Péter által vezetett Mindenki Magyarországa Mozgalom fejenként egymillió forintot ajánlott fel Molnár Barbarának, Ocskó Emesének, Palya Tamásnak, Sallai Katalinnak és Törley Katalinnak. A megtisztelő felajánlást köszönik, de nem kívánják elfogadni, kérik, az összeget megosztva a Kölcsey Gimnázium alapítványának, illetve a Tanítanék Mozgalom sztrájkalapjának juttassák el.

Korábban Márki-Zay Péter egymillió forintot adott át egy Dezsőfi Györgynek, a miskolci Herman Ottó Gimnázium szintén felmentett igazgatóhelyettesének, aki azonban a pénzt szintén iskolájának ajánlotta fel.

(Kiemelt képünk: Több százan tüntettek a budapesti Kölcsey Gimnázium elbocsátott tanárai mellett 2022. október 3-án, reggel. Fotó: Jámbor András, Facebook)

Tegnap 21:45

Tűz volt egy maglódi áruházban csütörtök este, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy több mint ötszáz embernek kellett elhagynia az épületet. Az MTI úgy tudja, hogy a tűz az Auchan-áruházban keletkezett.