Visszaélések a benzinkutaknál – razziázik a versenyhivatal

Egyelőre egy vidéki város benzinkútjaival kapcsolatos panaszeljárás miatt indított vizsgálatot a Gazdasági Versenyhivatal. Több hasonló ellenőrzés várható.  

2023. április 20., 15:23

Szerző:

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) panaszeljárás keretében vizsgálatot indított az üzemanyag-kiskereskedelmi szektorban egy vidéki város több töltőállomásánál – tudta meg az Index.

Ezt a hivatal sajtóosztálya is megerősítette a portál érdeklődésére küldött válaszában. Ebben arról írnak, hogy „a nemzeti versenyhatóság panaszeljárás keretében vizsgálatot indított az üzemanyag-kiskereskedelmi szektorban egy vidéki város több töltőállomása tekintetében. További információt az eljárás jelenlegi szakaszában nem áll módomban közölni”.

A portál idézi a mai Kormányinfón elhangzottakat is. Gulyás Gergely kérdésre adott válaszában közölte, hogy jelenleg nincs a kormány előtt olyan terv, amivel visszahoznák a benzinárstopot.  Megjegyzik, hogy megéri várni most a tankolással, miután péntektől várhatóan tovább csökkenhetnek az üzemanyagárak Magyarországon.

(Kiemelt kép: illusztráció – 168.hu archív. Fotó: Szántai Edina)

 

16:38

Miután  a 21 Kutatóközpont és a Publicus is enyhe Tisza előnyt mért a legfrissebb kutatásában, várható volt, hogy a kormányzati oldal közvélemény-kutatói is megszólalnak. Az eredmény borítékolható: Nézőpont Intézet szerint a Fidesz vezet, nem is kicsit.