Videón a NER-elit, többek között Mészáros Lőrinc idei luxusjachtozása

A luxusjachtokhoz egy magánrepülőgép szállította a NER-közeli személyeket.

2021. október 7., 12:26

Szerző:

A Partizán YouTube-csatornáján tették közzé csütörtökön Németh Gábor és Rádi Gábor kisfilmjét, amin a Lady MRD és Seagull MRD luxusjachtokon utazgató kormányközeli személyek láthatóak 2021 nyarán olasz és horvát kikötőkben. A luxusjachtokon észre lehet venni Jászai Gellértet, a 4iG tulajdonosát, Végh Gábort, a ZTE tulajdonosát, Barna Zsolt MKB-vezért, továbbá Mészáros Lőrincet, gyerekeit és ügyvédjét, Vörös Józsefet is - írja az Átlátszó.

A videóból kiderül, a luxusjachtokhoz az OE-LEM magánrepülő szállította az utasokat Budapestről. Az állami beszerzésekből meggazdagodott szíjj László Lady MRD nevezetű jachtján tavaly Szijjártó Péter külügyminisztert is lefotózták. 

A videó végére egy számlálót is tettek, ami megmutatja, hogy az OE-LEM, a Lady MRD és a Seagull MRD hány kilométert tett meg 2021. június 21. és augusztus 29. között, valamint azt is, hogy az utazgatásnak csak a járművek üzemanyag- és üzemeltetési költségei 540 millió forintba kerülhettek. 

(Kiemelt kép: Az MY Lady MRD jacht az Adriai-tengeren, 2020. 08. 18-án. Fotó: Németh Dániel / Wikimedia Commons / Átlátszó)