Videón a belvízzel elöntött Hanság

Folyamatos a belvízvédelmi készültség Észak-Dunanántúlon. A Kisalföld videóra vette, hogy több szántóföldön és kaszálón magasan áll a víz. 

2024. január 4., 16:37

Szerző:

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság január 1-én kiadott közleménye szerint a Kapuvár-hansági belvízvédelmi szakaszon II. fokú a belvízvédelmi készültség. Az igazgatóság térképe szerint a Kapuvár-hansági területen több mint 566 négyzetkilométer a védelmi szakasz. A Rábca mentén pedig több mint 650 négyzetkilométer – írja a Kisalföld

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság azt írja Facebook oldalán, hogy továbbra is négy belvízvédelmi szakaszon van elrendelve belvízvédekezés:
01.05. Mosoni-Duna bal parti belvízvédelmi szakaszon I. fokú a belvízvédelmi készültség,
01. 06. Rábca menti belvízvédelmi szakaszon II. fokú a belvízvédelmi készültség,
01. 11. Marcal menti belvízvédelmi szakaszon I. fokú a belvízvédelmi készültség,
01. 15. Kapuvár-hansági belvízvédelmi szakaszon II. fokú a belvízvédelmi készültség.

(Kiemelt képünkön belvíz. Fotó: Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság Facebook oldala)

19:18

Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videonyilatkozatában, emlékeztetve arra, hogy a bíróság csütörtökön döntést hozott „Gyurcsány Ferenc politikusának" az ügyében.

19:00

Miközben egy év alatt 409 szervátültetés történt idehaza, 536 új beteg került várólistára, amelyen már január elsején is 1255 páciens neve szerepelt – mondta az InfoRádióban az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója.