Videó – Ismét benézte egy sofőr az irányt, 12 kilométert ment a forgalommal szemben, majd karambolozott

Egyre több a hasonló eset, hogy valaki szembe megy a forgalommal az autópályán. 

2022. május 26., 15:20

Szerző:

A Magyar Közút egy felvételt közzé, amelyen az M85-ös úton Győr irányába a fertődendrédi csomópont közelében egy forgalommal szemben haladó jármű okozott balesetet. Az idős férfi több mint 12 kilométert haladt szabálytalanul, amikor egy személyautónak ütközött. A balesetben négyen sérültek meg. felvételeken látszik, ahogy egy pihenőből szabálytalanul fordul rá a forgalommal szembeni irányba az autós, majd végig a belső sávban halad és a fertőendrédi csomópontnál ütközik a szabályosan közlekedő járművel.

A Magyar Közút emlékeztet, hogy az elmúlt időszakban több hasonló baleset is történt. Hasonló esetek elkerülése érdekében a hatóság arra kér minden járművezetőt, ha eltévesztene egy kijáratot a gyorsforgalmi utakon, ne essenek pánikba, ne tolassanak vissza, ne forduljanak meg. Álljanak meg egy pihenőnél vagy a következő csomópontnál szabályosan hagyják el a pályát, húzódjanak félre és kérjenek segítséget a 112-es segélyhívó számon vagy diszpécsereiktől (minden elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu oldalon).

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Magyar Közút Zrt.)

 

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.