Videó cáfolja az ügyészségi állítást, hogy Hadházy Ákos az MTVA biztonsági őreire támadt

2019. február 21., 13:29

Szerző:

Nem igaz az az ügyészségi állítás, hogy Hadházy Ákos támadt az MTVA biztonsági őreire, amikor 2018.  december 17-én kihajították az MTVA székházából – tanúsítja az a videófelvétel, amely még szerdán jelent meg a független parlamenti képviselő Facebook-oldalán.

A videófelvétel benne van a nyomozati anyagban, és az látszik rajta, hogy Hadházy Ákost hátulról rátoljak a biztonsági  őrökre, akik aztán őt és Szél Bernadett-tet is kidobják az épületből. Bár a két politikus feljelentést emiatt tett, ezt az ügyészség elutasította, mégpedig arra hivatkozva, hogy a parlamenti képviselők voltak azok, akik jogsértően viselkedtek, amikor meg akarták zavarni az MTVA működését, és támadólag léptek fel a biztonsági őrökkel szemben. A 2018. december 16-i tüntetés után több ellenzéki parlamenti képviselő is azért ment be az MTVA székházába, hogy az M1-en felolvassák a követeléseiket. Hadházy Ákos a magyar demokrácia mélypontjának nevezte, hogy az ügyészség elutasította a feljelentést, de szerdán azt a panaszt is elutasították, amelyet a parlamenti képviselők az ügyészségi elutasítás ellen tettek.

Hétfőn még napos idő várható, majd kedden hidegfront érkezik megélénkülő széllel, és egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Csütörtök reggelre csökken a felhőzet, és visszatér a napsütés, de a hőmérséklet csúcsértéke kissé visszaesik, 20-24 Celsius-fok körül alakul - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.