Viccelődött a liberálisokon és homoszexuálisokon Hollik István

A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója Soros Györgyöt sem felejtette el megemlíteni a Hír TV-ben.

2021. június 30., 08:52

Szerző:

A kormánypártok náci javaslatnak tartják a Demokratikus Koalíció (DK) ötletét, amely törvénnyel törölné el a gyónási titkot. Erről beszélt a Hír TV-nek Hollik István, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója. A politikus azt mondta, a nácikon kívül senki más nem volt, aki olyan javaslatot merészelt volna megfogalmazni, mint most Vadai Ágnesék.

„A nácik voltak azok, akik azt mondták, hogy a harmadik birodalom érdeke még a gyónási titkot is fölülírja, és ezért akarták eltörölni. De a kommunisták, Vadai Ágnesék szellemi elődjei ehhez nem akartak hozzányúlni. Az biztos, hogy Gyurcsány Ferencék szellemi elődjei nem engedélyezték az egyházi iskolákat vagy csak néhánynak a működését, börtönbe zárattak papokat, volt olyan pap, akinek az összes csontját eltörték, de a gyónási titokhoz még ők sem mertek hozzányúlni” – fogalmazott Hollik István.

A politikus azt mondata, az ötlet politikai érdekből született meg, mert szerint „Gyurcsány Ferencék azt gondolják, hogy az ő táborukat, ezt a DK-s szektát, össze lehet tartani az egyház- és vallásellenességgel. A régi kommunista recepteken nem változtatnak”. A kommunikációs igazgató úgy látja, a DK javaslata bornírt, ezért a kormánypártoknak át sem kell gondolniuk azt. Kiemelte: egy módosítás sértené a lelkiismeret szabadságát és a szabad vallásgyakorlás alapelvét is.

Az adásban szóba került még a magyar pedofilellenes törvény, és a kritika is, miszerint a kormánypártok az új törvénnyel összekeverik a homoszexualitást a pedofíliával. Hollik István szerint nem jogos a kritika, mint mondta két javaslatról van szó. Szerinte azért volt indokolt, hogy egy törvényjavaslatba kerüljenek, mert mindkettő ugyanazt célozza: a magyar gyerekek védelmét. A politikus a változatosság kedvéért emlegette Soros Györgyöt is. Akiről azt mondta, nem szeretné, hogy a milliárdos filantróp befolyásolja a magyar gyermekek szexuális orientációját. Ennél a résznél még egy vicc is eszébe jutott:

„A '90-es években volt az a vicc, mikor egy liberális anyuka tologatja a gyerekét, és azt mondják neki, nagyon szép gyerek, fiú vagy lány? És az anyja azt mondja: majd 18 éves korában eldönti”

– mesélte, majd hozzátette, most az van, hogy ezzel a liberális anyukával értenek egyet, és a gyermekek majd 18 évesen döntenek.

(Kiemelt kép: Hollik István, a KDNP képviselője beszél a koronavírus-világjárvány elleni védekezésről szóló vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. február 16-án. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.