Végrehajtó vasalta be Bayer Zsolton a Hadházy Ákosnak megítélt összeget

A fideszes publicista mégsem fizette ki ötforintosokban az ellenzéki képviselőnek járó 300 ezer forintot, ezért volt szükség hatósági segítségre.

2021. június 21., 10:00

Szerző:

„A végrehajtó végül bevasalta Bayer Zsolton azt a 300 ezer forintomat, amit az ellene indított perben ítélt meg a bíróság” – írta Hadházy Ákos hétfői Facebook-bejegyzésében.

A fideszes publicistát még 2017-ben vonták felelősségre, miután bírálta az ellenzéki képviselőt, amiért azt állította, hogy az Orbán-kormány nem mond igazat a nemzeti konzultáció visszaküldött íveinek számáról.

Bayer Zsolt a blogján azt írta: „Ha már Simicska így bedobta a gecizést, akkor át lehet vonulni a városon egy transzparenssel, amire az van írva: Hadházy geci, Szél Detti nyeli.” Később úgy fogalmazott Hadházyról, hogy egy utolsó, szemét, becstelen gazember.

Ezek után Hadházy Ákos bírósághoz fordult. Bayer Zsolt egészen a Kúriáig ment, pedig korábban azt ígérte, nem fellebbez. A jogerős döntés után azt mondta, hogy ötforintosokban fogja bedobálni Hadházy udvarára a büntetést. Aztán arról is szó volt, hogy a fideszes közíró követői összedobják az összeget, majd Bayer valótlanul állította azt, hogy leadta a pénzt a képviselői irodaházban.

„Ennek a szórakozásnak vetett most véget a végrehajtó, aki a költségekkel együtt 379 ezer forintot hajtott be Bayertől” - írta most Hadházy Ákos.

Az ellenzéki politikus közölte, nem az összeg behajtása volt az igazi célja, hanem az, hogy Bayer Zsolt legalább egyszer átérezze életében, milyen az, ha a dolgoknak következménye van.

„Mengyi Roland után ez volt a második bírósági ítélet egy vezető fideszes ellen, és a végrehajtással azt üzente, mindent meg fog tenni, hogy legyenek még ilyenek” – írta a közösségi oldalán.

(Kiemelt képünk: Bayer Zsolt Fotó: Merész Márton)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.