Véget ér a nyár a hidegfrontok hatására

Nemcsak a levegő hűl le, záporokra és zivatarokra is kell számítani. 

2021. augusztus 23., 06:09

Szerző:

Az időjárás előrejelzések szerint véget ér a hőség és a napos nyárias időjárás. Az időkép előrejelzése szerint az országot elérő hidegfront hatására jelentősen csökken az egész országban a hőmérséklet. Először az ország nyugati tájain, a hidegfront vonulásával pedig estére keleten is hasonló lesz a helyzet. A front nemcsak lehűlést, de záporokat és zivatarokat okozhat az ország egész területén. 

Az éjszakai órákban már keleten is kialakulnak majd záporok. Az északnyugati szél pedig egyre többfelé erősödik meg a hidegfronttal párhuzamosan. Az ország nagy részén 27 fok lesz a hőmérséklet maximuma. Napközben csak az ország keleti felén mérhetünk 30 fok körüli hőmérsékletet. Estére a hidegfront az ország keleti felébe is megérkezik, ezzel okozva tartós lehűlést. Hajnalban csak 14-19 fokra számíthatunk az ország teljes területén. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Köd a Kárpátokban Turjamező határában, a Perecsenyii járásban Kárpátalján 2020. november 10-én. Fotó: Nemes János/MTI)

2024. április 26., 11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.