Véget ér a nyár a hidegfrontok hatására

Nemcsak a levegő hűl le, záporokra és zivatarokra is kell számítani. 

2021. augusztus 23., 06:09

Szerző:

Az időjárás előrejelzések szerint véget ér a hőség és a napos nyárias időjárás. Az időkép előrejelzése szerint az országot elérő hidegfront hatására jelentősen csökken az egész országban a hőmérséklet. Először az ország nyugati tájain, a hidegfront vonulásával pedig estére keleten is hasonló lesz a helyzet. A front nemcsak lehűlést, de záporokat és zivatarokat okozhat az ország egész területén. 

Az éjszakai órákban már keleten is kialakulnak majd záporok. Az északnyugati szél pedig egyre többfelé erősödik meg a hidegfronttal párhuzamosan. Az ország nagy részén 27 fok lesz a hőmérséklet maximuma. Napközben csak az ország keleti felén mérhetünk 30 fok körüli hőmérsékletet. Estére a hidegfront az ország keleti felébe is megérkezik, ezzel okozva tartós lehűlést. Hajnalban csak 14-19 fokra számíthatunk az ország teljes területén. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Köd a Kárpátokban Turjamező határában, a Perecsenyii járásban Kárpátalján 2020. november 10-én. Fotó: Nemes János/MTI)

2022. szeptember 29., 14:05

Péntek 16 órától hétfő 04:30-ig a Nemzeti Vágta átveszi a terepet a Hősök tere körül. Péntektől máshogy fognak járni a buszok is a hétvégén, az 1-es metró viszont sűrűbben közlekedhet a rendezvényre látogatók miatt.

2022. szeptember 29., 13:32

Jövő hétfőn magyar-osztrák-szerb csúcstalálkozót tartanak Budapesten, a tárgyalások fő témája az illegális migráció elleni közös fellépés – erősítette meg az erről szóló sajtóhíreket az MTI-nek Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár csütörtökön.