Vasárnap előbukkanhat egy kicsit a nap, de hétfőn ismét beborulhat az ég

Vasárnap reggel még hűvös, ködös időre ébredünk majd, de délután délen, dél-keleten és a középső országrészben elfordulhatnak napsütéses órák. Hétfőn azonban visszatér a felhőréteg, és pár fokkal hűvösebb lesz, mint a hét utolsó napján.

2023. január 14., 16:06

Szerző:

Vasárnap kora reggel hűvös, ködös időre ébredünk majd; a Dunántúlon a vastag fátyolfelhőzet mellett már alacsonyabb szinteken is érkeznek felhők nyugatról, emellett keleten terjeszkedik a rétegfelhőzet. A kevésbé felhős részeken pára, foltokban köd képződik, lesz, ahol szitálás is előfordulhat. A déli szél egyre nagyobb területen megélénkül, az Észak-Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +5 fok között alakul, gyenge fagy főként a középső megyékben lehet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délelőtt azonban a fokozatosan vastagodó felhőzet mellett északon rövidebb, délen, délkeleten, illetve eleinte a középső országrészben hosszabb napos időszakok is előfordulhatnak, de estére mindenütt beborul az ég. Késő délutánig a felhősebb részeken szitálás előfordulhat, majd a kora esti óráktól északnyugat felől egyre többfelé elered az eső. Az délies szél nagy területen lesz élénk, olykor erős, majd este egyre nagyobb terülten északnyugatira fordul a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 12 fok között valószínű, a naposabb déli részeken lesz enyhébb az idő.

 

 

Hétfőn kicsit hűvösebb lesz, de marad a szürke idő: nagyrészt borult lesz az ég. A nap első felében délkeleten lehet vékonyabb a felhőzet, délutántól nyugat felől vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet átmenetileg. Többfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon és az északkeleti megyékben, főleg a hegyekben helyenként havas eső, hó is hullhat. A déli szelet sokfelé élénk, időnként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 10 fok között alakul, délkeleten mérhetik a magasabb értékeket.

(Kiemelt képünk: Kutyát sétáltatnak a decemberi napsütésben a Margitszigeten 2020. december 5-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)