Várkonyi Andreának most aztán tényleg nagyon jó

Közel tizenhatszorosára növelte értékesítésből származó nettó árbevételét a Várkonyi Andrea többségi tulajdonában lévő WhiteDog Media Kft. reklám- és médiacég,

2022. május 31., 16:53

Szerző:

A 2020-ban alapított cég a 2021-es üzleti évet 2,03 milliárd forintos árbevétellel zárta, az értékesítés legnagyobb hányada, mintegy 1,402 milliárd forint a „film, videó, televízióműsor-gyártásból" származott, a reklámügynöki tevékenység 610 millió forintot hozott, írja a 444.

A kiadások sorában a legnagyobb tételeket - összesen mintegy 1,245 milliárd forintot - az anyagjellegű ráfordítások jelentették. Az egyelőre azonban nem derült ki, hogy ezt a hatalmas összeget pontosan mire is költötte el a vállalat.

Adózás után Várkonyi Andrea és üzlettársa, Gergely Judit több mint 388 millió forintos nyereséget tudhat magáénak.

Az üzleti sikereket követően két tulajdonos az osztalékfizetés mellett döntött. Összesen közel 394 millió forintnyi osztalékot vesznek ki a cégből, Várkonyi Andrea 295,425 millió forintot, Gergely Judit pedig 98,475 millió forintot.

(Kiemelt kép: Máthé Zoltán / MTI - Várkonyi Andrea hivatalos oldala)

08:23

Mindent megteszünk, hogy a világban zajló háborúk ne veszélyeztessék a magyar családok békéjét és biztonságát! - olvasható Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap esti Facebook-bejegyzésében, amelyet a Védelmi Tanács ülése után adott közre.