Varga Viktor: a munkába menekülök a depresszióm elől

A lustaságról beszélget Stohl Luca a szerdai Szenzitívben, amelyben a botrányhős Varga Viktor őszintén mesél lelki megpróbáltatásairól.

 

2021. november 3., 09:48

Szerző:

A lustaság a témája a Szenzitív Stohl Lucával szerdai adásának. A fiatal költő, Kemény Zsófi arról mesél, hogy művész szülők és testvér családtagjaként állandó bizonyítási vágy hajtja, hogy elismerjék tehetségét és tudását. Bár Zsófira ígéretes modellkarrier várt, a költőnő lusta volt energiát fektetni bele.

Varga Viktor pedig csupán hírből ismeri a lustaságot, mivel örökmozgóként újabb és újabb feladatokat, aktivitásokat vállal magára. A közelmúltban kaszkadőrként trükklovaglást tanult, ám egy rossz mozdulat során eltört a lába. A botrányhős nagyon rosszul viselte a tétlenséget, a henyélést.

Nemes Orsolya generációkutató úgy véli, nincs az egyes generációk között különbség, legfeljebb az egyének lustaságáról lehet szó. A generációkutató szerint felszínes azt kijelenteni, hogy a digitális bennszülőtt Z-generáció lustább lenne az előzőeknél.

Elfogadta a Szenzitív meghívását Pálos Attila diplomás edző is, aki arra tette fel az életét, hogy lusta és kövér gyerekekkel foglalkozzon. A Vitakid vezetője szerint a lustaságnak sokszor lelki oka van a gyerekeknél, ráadásul a testnevelés órák elavult módszerei sem sarkallják a kamaszokat a mozgásra.

Sziládi Hedvig Andrea gyermek coach pedig úgy látja, a szülői minta az egyik legfontosabb, a lustaságot elkerülendő. A pedagógus és gyermek coach szerint ha a gyermeki lustaság apátiával és kedvetlenséggel is társul, mindenképpen szakemberhez kell fordulni.

A Szenzitív Stohl Lucával szerda este 19.00-tól látható a 168 YouTube oldalán.

 

 

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.