Varga Mihály hüledezve beszélt Nagy Feró Kossuth-díjáról

A pénzügyminiszter felidézte negyven év távlatát. 

2021. augusztus 20., 19:59

Szerző:

Nagy Feró közel félév várakozás után, augusztus 20-án az Országházban vehette át a neki ítélt Kossuth-díjat. A Beatrice frontemberét sokat kritizálták, amiért megkapta a díjat. A magyar kormánytagok közül Orbán Viktor volt az első, aki Facebook-oldalán gratulációjával erősítette meg, hogy igenis megérdemli a díjat, péntek esti posztjában pedig Varga Mihály pénzügyminiszter is kifejtette véleményét. 

A pénzügyminiszter egészen a kommunista Magyarországba röpült vissza Facebook-posztjában, amikor azt írta: komikusnak találta volna, ha valaki negyven évvel ezelőtt azt mondja, régen a „nemzet csótányaként” emlegetett Nagy Feró kapja meg a mindenkori magyar állam legrangosabb kitüntetését, a Kossuth-díjat. „Ha negyven éve azt mondja valaki, Nagy Feró Kossuth-díjas lesz, biztos azt mondtuk volna: Ne igyál többet!” – írta a miniszter. 

A magyar kormány a koronavírus miatt döntött úgy, hogy március 15-e helyett a biztonság kedvéért inkább öt hónappal később, augusztus 20-án osztja ki az állami kitüntetéseket a Parlamentben. Áder János köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök és Kövér László házelnök társaságában nemcsak Nagy Ferónak, hanem a többi között Karikó Katalin biológusnak és a Merkely Béla orvosnak is díjat osztott. Ők Széchenyi-díjat kaptak. Erről bővebben itt olvashat. 

(Kiemelt kép: Nagy Feró Orbán Viktor miniszterelnökkel pózol a Parlamentben, miután átvette a Kossuth-díjat 2021.08.20-án, az államalapítás ünnepén. Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala)