Varga Mihály: Ennyi adócsökkentést hajtunk végre két év alatt

Az idei és a jövő évi adócsökkentést összegezte a pénzügyminiszter.

2021. december 22., 10:05

Szerző:

Az idei és a jövő évi adócsökkentés összege meghaladja a 2100 milliárd forintot – közölte a pénzügyminiszter szerdán a Facebookon.

A Varga Mihály közösségi oldalán megosztott magyarázó videóban az adócsökkentésről közölték azt is, jövőre Magyarország legnagyobb adócsökkentése jön, 1500 milliárd forint összegben.

Kifejtették:

a családi adóvisszatérítéssel 600 milliárd forintot kapnak vissza a gyermeket nevelő szülők. A 25 év alattiak személyi jövedelemadó mentessége 140 milliárd forintot hagy a fiataloknál.

A kormány 17-ről 13 százalékra csökkenti a munka közterhét, megszünteti az 1,5 százalékos szakképzési hozzájárulást, 2,5 százalékkal mérsékelik a szociális hozzájárulási adót, ezekkel az intézkedésekkel 600 milliárd forinttal több maradhat a cégeknél.

Azzal a döntéssel pedig, hogy 11-ről 10 százalékra csökkentik a kisvállalati adókulcsot, 10 milliárd forintot hagynak az érintett vállalkozásoknál.

A „Milyen adócsökkentések jönnek jövőre? Válasz 50 másodpercben” című videóban közölték azt is, a kormány meghosszabbítja a kis- és középvállalkozások helyi iparűzési adókedvezményét, ami 150 milliárd forintnyi megtakarítást jelent.

(Kiemelt kép: Varga Mihály pénzügyminiszter azonnali kérdésre válaszol az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 3-án.
MTI / Bruzák Noémi)