Varga Judit: Magyarország toleráns ország, minden felnőtt úgy él, ahogy szeretne

Az igazságügyi miniszter a Kossuth rádióban beszélt róla.

2021. június 23., 09:23

Szerző:

Magyarország toleráns ország, a keresztény szabadság jegyében minden felnőtt úgy él, ahogy szeretne

– jelentette ki az igazságügyi miniszter a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

A Benelux-államok által kezdeményezett deklaráció szerinte „szándékos téves állítással indít, miszerint a magyar gyermekvédelmi csomagba helyezett passzusok nyíltan diszkriminatívak, nyíltan sértik a véleménynyilvánítás szabadságát, ez egész egyszerűen nem igaz”.

Hozzátette: hiába kérte, hogy „olvassák együtt” a jogszabály szövegét, mutassanak rá a bírálók azokra a sorokra, ahol bármelyik társadalmi csoport szerzett jogát csorbítják. A miniszter úgy látja, a kritikusokról "lehullanak" azok az érvek, amelyek szerint az európai emberi jogi charta passzusai kimondják, a szülő joga meghatározni, hogy milyen nevelést kíván biztosítani a gyerekének.

Varga Judit kifogásolta azt is, hogy „úgy köröztetnek tagállami deklarációkat, hogy a megfogalmazásuk előtt nem vették a fáradságot, hogy felvegyék a kapcsolatot a magyar kormánnyal, és pontosítsák a szavak értelmét, a törvény valódi alkalmazási körét”.

Mint korábban írtuk, Belgium, Hollandia és Luxembourg közös nyilatkozatot írt, amely szerint

az Orbán Viktor alatt történt legutóbbi jogi változtatások sértik a szólásszabadság jogát és „botrányos” módon szexuális alapon diszkriminál.

Svédország európai ügyekért felelős minisztere groteszknek nevezte az orosz mintára megírt magyar törvényt, ismertebb nevén, a pedofiltörvényt, a holland kollégája pedig felszólította a magyar kormányt a törvény visszavonására, miközben Írország a törvény Európai Bíróság elé vitelét javasolta.

(Kiemelt képünk illusztráció: Varga Judit igazságügyi miniszter megnyitó expozét tart az alaptörvény kilencedik módosítását tartalmazó javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 18-án. MTI/Koszticsák Szilárd)