Varga Judit korábbi államtitkára lett Csanád-Csongrád főispánja

Salgó László Péter korábban az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára volt – Varga Judit lemondásával azonban a tárcát átalakították, az államtitkárnak pedig felajánlották a nyár végén megüresedett főispáni pozíciót.

2023. szeptember 10., 17:34

Szerző:

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal élére Salgó László Pétert nevezik ki főispánnak – írja az Index.

Salgó László Péter korábban az Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára volt – Varga Judit lemondásával azonban a tárcát átalakították, az államtitkárnak pedig felajánlották a nyár végén megüresedett főispáni pozíciót. Az átalakítás során posztját korábban a Miniszterelnöki Kabinetirodán helyettes államtitkárként tevékenykedő Bíró Attila vette át.

Korábban Róth Márton volt a megye főispánja, ő egy évig sem töltötte be – tavaly novemberi kinevezésével – a címet. 

(Kiemelt képünk: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal épülete. Forrás: Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Facebook oldala)

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.