Varga Judit elmondta, szerinte hogyan kellene Európának megújulnia

Európa jövőjéről elmélkedett a miniszter.

2021. november 29., 21:04

Szerző:

Európa úgy tud igazán jól megújulni, ha a konzervatívok tudnak dominálni, olyan kérdésekben is, mint az integráció és a veszélyek elhárítása – mondta az igazságügyi miniszter Budapesten, az Európa Jövőjéről szóló konferenciasorozat keretében tartott hétfői kerekasztal-beszélgetésen.

Varga Judit kijelentette, látszik az európai felmérésekből, hogy az elit nagyon messze elszárnyalt az európai emberektől, és van igény arra, hogy konzervatív politikát valaki megfogalmazzon – írja az MTI.

Jelenleg formálódóban van egy új európai konzervatív oldal - jelezte, majd kiemelte: ha 2022-ben a magyar kormány meg tudja erősíteni a helyét, a legitimációját Magyarországon, akkor ennél erősebb fegyver és „hatalmasabb lehetőség egész Európa számára is ritkán fog adódni”, azáltal, hogy a konzervatív oldal megerősítést nyerhet.

„Csak úgy tudunk igazán jól megújulni, mint integráció is, vagy akár veszélyeket elhárítani, ha a konzervatívok tudnak ebben dominálni”

– fogalmazott Varga Judit.

(Kiemelt kép: Varga Judit interjút ad a Le Monde francia napilapnak 2021. júliusában. Fotó: Varga Judit Facebook-oldala)