Varga Judit: egy korszak véget ért

Elköszönt Varga Judit az Igazságügyi Minisztérium munkatársaitól, az Európai Parlamentben folytathatja.

2023. július 31., 18:32

Szerző:

Mint Varga Judit, leköszönő igazságügyi miniszter Facebook-bejegyzésében fogalmazott, a mai nappal egy korszak véget ér.

„Életem egyik legmeghatározóbb élménye volt az Igazságügyi Minisztériumban megélt idő. Büszkeséggel, köszönettel és örök hálával gondolok munkatársaimra. Holnap egy másik, kihívásokat és sikereket ígérő világ kezdődik el”  fogalmazta meg a búcsút tömör pátosszal.

Egyúttal köszön mindent, bár, hogy kinek, mit, azt nem osztotta meg a nyilvánossággal.

A 444.hu emlékeztet, hogy az igazságügyi miniszter azért távozik, mert a Fidesz EP-listavezetőjeként megy vissza Brüsszelbe. Keddtől Tuzson Bence lesz az igazságügyi miniszter, így megint csak férfiakból áll a kormány. Novák Katalin államfő erről azt mondta: „a nőkre is szükség van a magyar közéletben”.

(Kiemelt kép: Varga Judit elmenőben. Forrás: Varga Judit Facebook-oldal)

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.