Varga Judit Texasban elmondta, hogy muszáj bízniuk a demokráciában

Amerikába utazott Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter. A barátságkötések és kapcsolatépítés mellett interjút is adott a The Dallas Texas című lapnak. 

2023. július 20., 10:06

Szerző:

Az amerikai lap megjegyezte, hogy Varga Judit régóta a hagyományos értékek és Magyarország szuverenistásának szószólója. 

A lapnak elmondta, hogy Magyarország majdnem két milliárd euróból védi Európa határait – amely összeget nem térítette meg az unió –, ezzel vetve gátat a tömeges migrációnak, mert szerinte különbséget kell tenni menekültek és gazdasági bevándorlók között. Az Ukrajnából érkező háború elől menekülőket fogadja az ország. 

„A háború kitörése óta több mint 1,5 millió valódi menedékkérőt fogadtunk be Ukrajnából. Biztosítjuk számukra az egészségügyi ellátást, a szállást, az utazást, az utaztatást, bármit, amire szükségük van. Emberek vagyunk, keresztények, van szívünk, és tudjuk, hogy valóságosan létezik ez a súlyos menekültügyi helyzet” – mondta Varga Judit. Ugyanakkor 

„nagyon szigorúnak kell lennünk abban, hogy kit engedünk be ebbe a földi paradicsomba”

– szögezte le. 

Szerinte az EU már nem alkalmas arra, hogy kezelje a tömeges migrációt. 

„Az európai menekültügyi és migrációs jogi keret elavult. Nem alkalmas a 21. századi tömeges migráció kezelésére” – vélekedett. „A múlt század végén tervezték, és akkor még nem volt ilyen jellegű kihívás, mint ma”. 

Varga kitért a magyar kormány demokratikus értékeire is Elmondta, hogy elsősorban a polgáraikért felelősek, és muszáj bízniuk a demokráciában. Illetve megemlítette a tömeges migrációra nemet mondó népszavazást és a nemzeti konzultációt is. 

„És ez a sikerünk kulcsa, hogy a nép mellett állunk”. 

– árulja el a titkot Varga Judit.

 (Kiemelt képünk: Varga Judit Hivatalos Facebook-oldala.)