Egy várandós nő és a magzata is meghalt a szegedi klinikán

A várandós nő és magzata halála ügyében a rendőrség is nyomoz és a kórház is belső vizsgálatot rendelt el.

2024. október 11., 15:01

Szerző:

A szegedi klinikán a napokban meghalt egy várandós nő és a magzata – tudta meg a 24.hu. A hírt a kórház sem cáfolta.

A lap megkeresésére azt a választ adták, hogy „Az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ az ügyben belső vizsgálatot folytat, amelynek lezárultáig nem áll módunkban tájékoztatást adni.“

A rendőrség is nyomoz a várandós nő halála ügyében

Az esetről a 24.hu annyit tudott meg, hogy a várandós nőt a szentesi otthonából vitte egy mentő a szegedi klinika sürgősségi osztályára. Több napig volt a kórházban, mielőtt elhunyt.

Az esetről a térség DK-s képviselője, Varga Ferenc is írt a Facebookon hétfőn.

Varga Ferenc bejegyzésében azt írja, beszélt a férjjel, aki a politikusnak elmondta, mi történt, ám részleteket nem árulhat el. „Magára maradt két kiskorú gyermekkel és egy 18 éves fiatallal. Elvesztette szeretett feleségét és a születendő gyermeküket. A pontos esetet nincs jogom leírni. Egy dolog biztos: senki és semmi nem tudja kárpótolni őket a kisgyermeke és a felesége elvesztéséért” – írta.

Az esetről több fals információ is elterjedt a közösségi médiában, ezekről annyit írt Varga, hogy „a pletykákkal ellentétben József párját nem kezelték Szentesen, nem is zavarták el Szentesről. A Dr. Bugyi István Kórházban így nem is történhetett semmilyen mulasztás. Amikor megtörtént a baj, egyenesen Szegedre mentek.”

Varga Ferenc a 24.hu megkeresésére azt közölte, nem kapott felhatalmazást az apától, hogy beszámoljon a részletekről. A politikus hozzátette azonban, hogy elfogadhatatlannak tartja, hogy a 21. században egy 28 ezer lakosú városban – beleértve a körzetéhez tartozó településeket is – nincs szülészet.

Amint arról a 168.hu is beszámolt, tavaly év elejétől szakorvoshiány miatt a szentesi kórházban szünetel a szülészet-nőgyógyászati osztály. A betegeket és a kismamákat Hódmezővásárhelyre, Szegedre és Kecskemétre irányítják át. Tavaly tavasszal a szentesi kórházat a szegedi klinikához csatolták, de a körzet fideszes országgyűlési képviselője, Farkas Sándor azt ígérte, Szentesen újraindul a szülészet. Ez azóta is várat magára.

A lap megkereste az ügyben a rendőrséget is. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt írta,

az ügyben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indult büntetőeljárás ismeretlen személlyel szemben.

(Fotó: Gyulai Bence/168.hu)