Valószínűleg megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon Demeter Márta

2019. február 8., 20:58

Szerző:

Megbukhatott Demeter Márta LMP-s országgyűlési képviselő a nemzetbiztonsági átvilágításon, ami azt eredményezheti, hogy elveszíti honvédelmi bizottsági tagságát a parlamentben - írja a hvg.hu Az LMP még csütörtök este adott ki közleményt, ebben azt írja a párt: „Újabb elemmel bővült az ellenzéki képviselőkkel szembeni támadások sora. Kövér László útján tudatták Demeter Mártával, hogy veszélyt jelent a NER-re, és nem tűrik, hogy belelásson az embereket megkárosító játékaikba.”

A képviselőt a hírportál nem érte el, de az Alfahírnek nyilatkozva Demeter Márta nem fogalmazott egyértelműen arról, tényleg megbukott-e az átvilágításon. Annyit mondott, eddig kétszer világították át, és mindkétszer átment, nem jelentett kockázatot. Szerinte ez egy újabb politikai indíttatású támadás ellene, amiért több kényes ügyet is feltárt, és  kellemetlen pillanatokat szerzett velük az Orbán-kormánynak, mint például a Pharaon-ügy.

Demeter Márta 2018 októberében tekintett be honvédségi iratokba, és ezek alapján kérdezte meg a belügyminisztert, hogy lehet, hogy a honvédség repülői szállítják Orbán Viktor lányát. Kiderült, az általa látott név egy másik személyt takar, egy ciprusi NATO-misszióban szolgáló katona gyerekét. Emiatt Demetert nem nyilvános minősítésű adat nyilvánoságra hozásával vádolták. Emiatt Kövér László házelnök törölte is Demeter NATO-közgyűlési tagságát, Kósa Lajos pedig kezdeményezte a képviselő nemzetbiztonsági átvilágítását.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.