Választási megállapodást kötött a DK és a Liberálisok

Az együttműködés része, hogy több választókerületben támogatják egymás jelöltjeit az ellenzéki előválasztáson.

2021. május 22., 17:30

Szerző:

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje és Bősz Anett, a Liberálisok elnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be: a Demokratikus Koalíció és a Magyar Liberális Párt megkötötte választási megállapodását, ennek értelmében több választókerületben támogatják egymás jelöltjeit az ellenzéki előválasztáson.

Dobrev úgy fogalmazott: „Megtiszteltetés számomra, hogy a Liberális párttal együttműködve indulhatunk neki a kampánynak, hogy az ő logóik fogják színesíteni jelöltjeink plakátjait, és hogy engem, mint miniszterelnök-jelöltet támogatnak az előválasztáson.”

Hozzátette: a bizalom kölcsönös, így a DK Pest megye 1. számú választókerületében Bősz Anettet, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 7. számú választókerületében pedig Sermer Ádámot, a Liberálisok ügyvivőjét támogatja az előválasztáson.

Bősz az előválasztás fontosságát hangsúlyozva elmondta: közös küldetésünk, hogy a legalkalmasabb jelöltekkel induljunk neki a választásnak, mert 2022-ben le kell váltanunk a Fidesz-kormányt. Dobrev szerinte a legalkalmasabb arra, hogy vezesse a demokrata szövetséget.

(Kiemelt képünkön: Dobrev Klára és Bősz Anett. Fotó: DK sajtóiroda)