Meghalt Budapest volt főpolgármester-helyettese

Vajda Pál halálhírét az MSZP oldalán közölték pénteken délután.

2023. november 3., 19:00

Szerző:

Elhunyt Vajda Pál. Budapest volt főpolgármester-helyettese, az MSZP politikusa, az egykori újpesti alpolgármester 74 évet élt. A hírt az MSZP közölte a weboldalán.

„Mély fájdalommal fogadtuk a szomorú hírt, hogy elhunyt barátunk, Vajda Pál, korábbi főpolgármester-helyettes, volt újpesti alpolgármester, az MSZP újpesti szervezetének alapító elnöke” – írták a párt oldalán.

„1994-től fővárosi képviselőként és főpolgármester-helyettesként a városüzemeltetési, vagyongazdálkodási, környezetvédelmi és lakásügyi szakterületét irányította, egészen 2006-ig. Több évtizeden át dolgozott rendületlenül Budapest felvirágoztatásáért, ezért pedig örökké hálásak lehetünk” – búcsúzott tőle közleményében az MSZP.

(Kiemelt kép: Vajda Pál, Budapest volt főpolgármester-helyettese. Fotó: mszp.hu)

 

Magyarország továbbra is valós, érdemi béketárgyalásokat sürget azok között, akik a háborút vívják – írta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter vasárnap a Facebook-oldalán, hozzátéve: a nemzetközi közösségnek azt kellene elérnie, hogy a háborúzó felek kössenek végre tűzszünetet, és üljenek végre asztalhoz.

A választás után még valamivel több mint három hetük van az önkormányzati, nemzetiségi és európai parlamenti (EP-) választáson induló jelölteknek és jelölőszervezeteknek arra, hogy eltávolítsák a kampány időszakában a közterületeken elhelyezett plakátjaikat.