Vagyonnyilatkozati eljárást indít Orbán Viktor ellen a DK

A hatvanpusztai monumentális épületegyüttes a DK szerint csak papíron a miniszterelnök édesapjáé, valójában Orbán Viktor használja üzleti és politikai találkozók helyszínéül.

2023. október 28., 17:55

Szerző:

Sajtóhírek szerint Orbán Viktor már munkamegbeszélésekre is használja az apja nevén lévő, de valójában az általa és családja által használt hatvanpusztai kastélyt – írta közleményében Hegedűs Andrea, a DK országgyűlési képviselője, a Mentelmi Bizottság alelnöke. A közlemény szerint a minden luxussal felszerelt birtokon a kormányfő egyaránt tárgyal miniszterekkel és milliárdos üzletemberekkel.

A Demokratikus Koalíció vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményez az Országgyűlés Mentelmi Bizottságában Orbán Viktor ellen, mert a miniszterelnök vagyonbevallásában nem szerepel a hatvanpusztai kastély. Márpedig Orbán Viktor nemcsak a családjával tölt el rendszeresen hosszabb időt Hatvanpusztán, „hanem onnan irányítja korrupt rendszerét”.

A képviselő szerint „Orbán Viktor hiába íratja strómanokra százmilliárdos vagyonát – köztük a saját családtagjaira vagy barátaira, mint Mészáros Lőrinc -, Magyarországon mindenki tudja, hogy a lopott vagyon valójában a miniszterelnöké. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány a kormányváltás után véget fog vetni az Orbán-családdal összenőtt milliárdos elit uralmának és vissza fogjuk venni a lopott közvagyont a miniszterelnök strómanjaitól”.

(Kiemelt kép: a hatvanpusztai Orbán-birtok. Forrás: Hadházy Ákos Facebook-oldal)