Üzenet érkezett a Covid-osztályról: ezért nincs felvétel a mindennapokról

A Covid-osztály munkatársai kitálaltak.

2021. december 8., 16:10

Szerző:

Nyilatkozott az egyik Covid-osztály két orvosa szerdán. A Magyarország Kormánya által közzétett, „Üzenet a frontvonalról. Covid-osztályos orvosok a tapasztalataikról” című Facebook-videóból kiderül, mivel is kell megküzdeniük a dolgozóknak. 

Az év Covid-orvosa, Dr. Roszkin Richard szerint voltak olyan próbálkozások, hogy rakjanak ki – a betegek arca és neve nélkül – videókat arról, hogy egy Covid-osztályon mi folyik. Az orvos erre annyit mondott:

„Nos, én azt gondolom, jobb, ha nem. Ez egy átlagembernek szinte az elviselhetetlen kategória.

Még szakembereknek is sokszor olyan lelki teher, olyan lelki stressz, hogyha nem beszéltük volna ki magunkból, miután kijöttünk a fertőző zónából, akkor biztos, hogy nekünk is lett volna mindenféle problémánk, depressziótól kezdve a kiégésig.

Nagyon nehéz, sokszor néma kórteremben viziteltünk mert mindenki vagy aludt, vagy éppen alig kapott levegőt.”

Dr. Czibula Eszter tüdőgyógyász pedig arra kérte az oltatlanokat, hogy mindenképpen vegyék fel az oltást:

„Ne csak magukért, másokért is és értünk is, mert mi minden nap értük küzdünk.”

Dr. Roszkin Richárd pedig hozzátette: sok ápolónő dolgozik azért, hogy az oltatlan, kórházba kerülő ember megmeneküljön és kilábaljon ebből a betegségből, holott lehet, hogyha be lett volna oltva, be se került  volna a kórházba.

 

(Kiemelt kép: Fehérgyarmat, 2021. április 3. Lélegeztetett betegeket ápolnak a fehérgyarmati kórház intenzív osztályán 2021. április 2-án. Fotó: MTI/Balázs Attila)