Üzbegisztánt reklámozza a magyar vállalatoknak Szijjártó Péter

2020. július 16., 10:32

Szerző:

Turnéra indult a Türk Tanács országaiban a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter csütörtökön Kirgizisztánban járt,

ezt Üzbegisztán követte, amely látogatás ugyancsak nagy reménnyel kecsegtet

– legalábbis ez derül ki a politikus Facebook-oldalára feltett videóból. Mint mondta, a gazdaságfejlesztésért felelős miniszterelnökkel folytatott megbeszéléseket, akivel „kifejezetten eredményekkel kecsegtető beszélgetést” folytatott.

Szijjártó Péter Üzbegisztánban A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) találkozója Abdulaziz Kamilov üzbég külügyminiszterrel Taskentben 2020. július 16-án.
Fotó: KKM/Borsos Mátyás

Jelezte, az energetikai és felsőoktatási miniszterrel is tárgyalni fog. Emiatt reményét fejezte ki, hogy délután komoly gazdasági eredményekről tud beszámolni.

„Üzbegisztán olyan hely, ahol a magyar vállalatoknak kifejezetten érdemes lesz megjelenniük az elkövetkező időszakban.”

– fejezte be Szijjártó Péter.

Üzbegisztánnal amúgy remekül alakulnak a külkapcsolatok: 40 lélegeztetőgépet adott az országnak a koronavírus elleni küzdelem apropóján a kormány. Persze tőlük is kaptunk 150 ezer textilmaszkot. 

2024. április 28., 16:11

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.