Update: mégse vakációzik Orbán Viktor

A világ katolikus törvényhozóinak éves konferenciájára utazott.

2021. augusztus 27., 11:31

Szerző:

Orbán Viktor Rómában vakációzik – írtuk meg a 444 nyomán, de Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke nemrég közölte: a miniszterelnök pénteken hivatalos programra Rómába érkezett. A kormányfő a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozóján vesz részt, amelyet minden esztendőben Rómában és az olasz főváros közelében fekvő Frascatiban tartanak meg – tette hozzá Havasi Bertalan. 

Orbán egyházi esküvőjét és két legidősebb gyermeke keresztelőjét a vele később politikailag szembekerült Iványi Gábor metodista lelkész celebrálta; a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség intézményei évek óta kilátástalan helyzetben küzdenek a túlélésért.

A miniszterelnök egyébként református vallású. 

 

(Kiemelt képünk illusztráció: Orbán Viktor Facebook-oldala)

 

 

21:43

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

17:43

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

2022. október 4., 17:12

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.