Kövér László nem engedte, hogy milliós órájáról kérdezzék Varga Juditot

A Cartier óra nem megy a csirkefarháthoz – mint az közismert. 

2022. január 27., 21:06

Szerző:

A házelnök Ungár Péter kérdésétől óvta meg az igazságügyi minisztert, miután az LMP-s politikus arra akart rákérdezni, hogy nem tartja-e tiszteletlennek, hogy egy másfél millió forintos órával pózol.

Varga Judit két hete verte ki a biztosítékot, amikor az alapvető élelmiszerek árának befagyasztása után a miniszter is posztolt a Facebook-oldalán az intézkedésről, a mellékelt képen pedig egy másfél milliós Cartier luxusóra bukkant fel Varga Judit kezén. Másnap Ungár Péter írásbeli kérdést nyújtott be Varga Juditnak címezve, melyben azt szerette volna megtudni a minisztertől, hogy

„nem tartja-e tiszteletlenségnek, hogy miközben sokaknak az alapvető élelmiszerek megvásárlása is problémát jelent, még a maximált áron is, Ön egy másfél millió forintos órával pózol?”.

Ez azonban egyelőre biztos nem fog kiderülni, Kövér László ugyanis visszadobta a kérdést, a hivatalos indoklás szerint azért, mert mint arra a korrupciós ügye nyomán lemondott Völner Pál helyére kinevezett államtitkár, Répássy Róbert felhívta a figyelmét, a kérdésben foglaltak megválaszolása kormányzati feladatkört nem érint, Ungár kérdése pedig szerinte a fényképen viselt órára és annak értékére irányult, így nem felelt meg az írásbeli kérdés követelményeinek.

(Kiemelt képünk forrása: Varga Judit Facebook)

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.