Ungár Péter is indul az LMP társelnöki posztjáért

A parlamentből kiesett Schmuck Erzsébet pedig újrázni tervez.

2022. augusztus 3., 13:28

Szerző:

Elindul az LMP társelnöki posztjáért Ungár Péter. Az ellenzéki politikus az ATV stúdiójában jelentette be végleges döntését, melyet már a párton belül is jelzett.

„Én azt tudom ígérni, hogy ha az LMP-sek úgy döntenek, hogy engem megbíznak ezzel a feladattal, azért fogok dolgozni, hogy egy olyan párt legyünk, ami komolyan veszi a magyar embereket, nem teljesen értelmetlen, egy-bites lózungokat mondunk nekik, meg hogyha ránk szavaznak, akkor jön a tejjel-mézzel folyó Kánaán. Hanem legalább azt lássák rajtunk – még ha nem is értenek mindennel egyet –, hogy egy gondolkodó munkát igyekszünk végezni azzal kapcsolatban, hogy mi történik Magyarországon és, ezt hogy lehet jobbá tenni”

– fogalmazott. Hozzátette: megválasztása esetén nem tervez közeledni a Párbeszédhez.

Ungár Péter a beszélgetés végén azt is elárulta, hogy Schmuck Erzsébet újrázni tervez, Kanász-Nagy Máté pedig egyéb posztért fog indulni párton belül.

(Kiemelt kép: Ungár Péter, az LMP képviselője szólal fel napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. október 19-én. Fotó: Bruzák Noémi / MTI)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.